22 Kasım 2009 Pazar

futbol yazarlığı ve fanatizm


oldum olası gönül verdiği takıma olan bağlılığını, daha doğrusu fanatizmi, işinin önüne koyan spor yazarlarından haz etmemişimdir. bu bahsettiğim grubun başını da ercan saatçi ve selçuk yula çeker. geçen günlerde patlak veren küfür skandalından sonra ercan saatçi tabir-i caizse biraz "yumuşadığı" için meydan sadece sayın yulaya kaldı diyebiliriz. selçuk yulanın dünkü beşiktaş-fenerbahçe maçıyla ilgili yazısı BURADA , ve daha 1 ay önce oynanan fenerbahçe-galatasaray maçına ait yazısı da BURADA. iki yazıyı da okuduktan sonra siz de göreceksiniz ki bir insan kendini ancak bu kadar inkar eder, şöyle ki;

- dünkü maçta fırat aydınus verdiği kararlarla maçı katletmiş, sürekli fenere sallayan beşiktaşlı kalemşörler şimdi konuşsunmuşmuş. evet doğrudur dünkü maçta fenerbahçenin 1 penaltısı verilmemiştir ve 3. gol ofsayttır. zaten kamuoyunun çok büyük bir kısmı (beşiktaşlı kalemşörler dahil) bunu kabul ediyor. ama benim anlamadığım hakem konusunda bu kadar hassas olan sayın yula fb-gs maçındaki yazısında fenerin attığı ilk goldeki kabak gibi ofsaytı görmeyen bünyamin gezer ile ilgili neden tek bir kelime bile etmemiştir? ha pardon birkaç cümle etmiş ama kazıma yapılan faulleri görmediği için gene feneri doğradığını söylemiş

- dünkü maçta beşiktaşlı taraftarlar sahaya yabancı madde yağdırmış, durmadan küfür etmişmiş. ne ilginçtir ki sayın yula fb-gs maçındaki yazısında daha maç başlamadan oyuncuların birbirine tekme tokat girmesinden, hakemin başının yarılmasından, keitaya su atılmasından, koro halinde küfür edilmesinden..vs tek kelime bahsetmemiştir.

- dünkü maçta kazım hakem çıldırttığı için kırmızı kart görmüşmüş. neredeyse kazımı melek ilan edecek sayın yula. maçtan günler önce twitter sayfasına kendi zeka seviyesini ortaya koyan yazılar yazan, maçta hakeme alenen bağıra bağıra küfreden (tv de izlerken ben bile ağız okuyarak anladım) coca cola kazımı sezonun fair-play ödülüne aday göstermesini bekliyorum sayın yulanın.

sözün özü, her ne kadar günümüzde iyice tırmanan fanatizm ve tribün terörünü durdurma adına belki de en büyük görevlerden birinin düştüğü spor yazarlarının mümkün olduğunca "renkli" yorum yapmamaları gerektiğini düşünsem de, kendisiyle çelişmeyen her zaman dobra konuşanlara saygı duyarım. ama sen daha 1 ay önce yazdıklarını bugün inkar edercesine başkaları bununla suçlamaya kalkarsan komik duruma düşersin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder